Близо година вече се очаква по-усилено излизането на дебютната творба на Dimholt. Членовете на групата преминаха през доста трудности за да достигнат до този дебют. Разделени в различни точки на страната та дори и извън нея успяха да подготвят възможно най-качествено откъм техническа и разбира се музикална страна този демо диск. Смятам да премина малко към съдържанието на песните и после ще се върна пак около техническата част на изготвянето на диска.

Малко по-общо погледнато на нещата ще започна със забележките (и накрая ще направя и някой разяснения).
Качеството на звука не е перфектно, но смятам че е оптимално до нужното за да е усети пълното качество и музикално съдържание на песните. Малко съжалявам за това, че барабаните в демото са изцяло електронни (и за това ще обясня по-късно), защото групата има млад бързо учещ се барабанист, който би могъл отлично да замести електрониката в случая. Китарите на момента са малко заглъхнали, но това е от микрофона с който са правени записите (което важи и за баса и за вокалите). Басът пък от своя страна е може би малко по-тих от нужното, а вокалите като че трябва да се оттренират още малко има какво да се желае още и при тях.
Добрите страни са, че звученето не е в прагматичен блек метал стил, има разчупени ритми с китарите, много готини чисти вокални елементи. Младежите са се старали много и с минимални финансови средства са направили доста. Демото е изцяло записвано в домашни условия с едно малко кубе и кофти микрофон, от който са се получили и пращенията на моменти. Поради същата причина китарите са леко заглъхнали. За сметка на това обаче са доста разнообразни има на моменти някакви трашерски нотки, които ми грабват ушенцето…Песента „“…At the End…““ за мен е страхотна.
Слушах я вече над 5 пъти и след всяко слушане ми допада все повече. „“Chaos Reborn““ и „“Sein zum Tod““ не и отстъпват. Забелязах леко несъвпадение между сричкоразделянето и музиката в „“The Shades of Night““, но това вероятно ще се отработи и е причинено от бързоскоростния ритъм. Текстовете на песните са интересни, за да ги прочетете обаче ще трябва да си закупите и диска, който е на символична цена от 4 лева (почти покрива разходите за изработката му). Гланцирана цветна обложка..двустранна, цветно изображение върху самите дискове. Дизайна на обложката е супер готин.
И като финал мисля да пожелая успех на момчетата и дано попаднат на заинтересовани издатели, които да им осигурят една звукозаписна, за да може да чуете пълния потенциал на групата, а такъв със сигурност има.

7/10

original link at: http://www.metalbs.com